Categorieën

Leer zeilen tijdens een trektocht door Friesland

Zeilen is een waanzinnige sport die zowel actief als zeer ontspannend kan zijn. Wil jij deze sport ook eens ervaren en daarna zelfstandig overweg kunnen met een zeilboot? Dan is deze trektocht door Friesland echt iets voor jou! Bij veel zeilscholen ben je constant aan het oefenen op hetzelfde meer en dat gaat op den duur toch vervelen. Bij de Friese toer leer je, onderbegeleiding van een instructeur, zeilen terwijl je een tocht vaart door het prachtige en sfeervolle Friesland. Leren en genieten dus!

zeilen voor volwassenen

Bovendien doe je tijdens zo’n trektocht door Friesland heel veel praktische zeilervaring op. Je gaat onder bruggen door en leert de mast strijken. Je manoeuvreert door kleine slootjes en zeilt op grote plassen. Na een week les te hebben gehad ben je dus zeker klaar om zelfstandig te kunnen zeilen. Maar ook voor de mensen die al kunnen zeilen, bieden wij gevorderde lessen aan.

Daarnaast biedt een week of weekend met de Friese toer een hoop gezelligheid en ontspanning. Overdag wordt er gevaren in valken(4 personen + instructeur per valk) en in de namiddag zullen we afmeren bij de Stay okay. Je hoeft natuurlijk niet elke dag van 9 tot 5 op het water te zitten, het is ook mogelijk een keer wat eerder aan te meren om even te voet Friesland te verkennen en wat activiteiten aan wal te ondernemen.'s Avonds staat er bij de Stay okay een heerlijk avondmaal klaar en is er daarna gelegenheid om de stad of het dorp te verkennen. Ook kan er een drankje gedaan worden in de bar van het hostel.

Lees hier ook hoe eerdere gasten de Friese toer hebben ervaren.

De deelnemers:
Hoewel we geen eisen stellen m.b.t. het deelnemerprofiel, kunnen we op basis van onze gegevens wel stellen dat ruim 80% van de deelnemers alleengaand is, een goede man/vrouw verdeling en dat het merendeel valt in de leeftijdscategorie tussen de 20 en de 50 jaar.

De prijs:
De prijs is uitermate laagdrempelig, slechts € 525,- voor een week. Dit is op basis van vol pension, 6 dagen zeilles en vorderingenstaat. Daarnaast bieden wij verschillende (lange) weekenden aan vanaf € 169,-.

 

single reizen - zeilcursus volwassenen - zeilvakantie - zeilen in Friesland - zeilen voor singles - leren zeilen - zeilles