Categorieën

Onze zeilinstructeurs

De belangrijkste eigenschappen waarop de Friese toer haar instructeurs selecteert zijn uiteraard op de kennis van het zeilen en de kunde om deze kennis over te brengen. Maar niet te vergeten zijn ook de sociale eigenschappen van de instructeurs van groot belang. Onze instructeurs zijn zeilers in hart en nieren, maar ook zorgen zij er altijd voor dat er een goede sfeer aanwezig is, zowel aan boord als aan wal. Je kunt ook gerust aangeven bij je instructeur of je juist heel veel wilt leren of dat je lekker rustig aan wilt doen en gewoon genieten van het varen, het is tenslotte jouw vakantie!

Maak hier kennis met een aantal vaak terugkerende instructeurs: 

Maayke Postma (Eigenaar van de Friese toer) (28 jaar)

MaaykeZeilen is mij met de paplepel ingegoten. Het begon met mee varen met mijn ouders, broer en later naar de zeilschool. In Grou heb ik een aantal jaren les gegeven en daarna zocht ik de uitdaging in het wedstrijdzeilen. Door dit vele zeilen in Friesland heb ik echt een zwak gekregen voor deze provincie. Het zeilen en Friesland zijn zo'n mooie combinatie dat ik dit graag aan anderen wilde laten zien. Hierdoor heb ik uiteindelijk het concept van de Friese toer bedacht en dit een aantal jaren geleden opgezet. Ik geniet er zelf ook nog steeds van om mee te gaan met de Friese toer. Er is niks meer ontspannen dan zeilen en 's avonds genieten van de sfeer en gezelligheid. Dus wanneer ik in de gelegenheid ben ga ik zelf ook graag mee als instructeur. 

 

 

 
Richard van Monsjou (32 jaar)

Friese toerAl van jongs af aan ben ik door mijn ouders geïnfecteerd met het zeilvirus. Wij woonden aan het water en hadden een klein zeilbootje voor de deur liggen. Nadat ik met dat bootje verschillende keren was omgeslagen leek het me verstandig om toch een beetje les te nemen. Na verschillende zeillessen en cursussen ging het me steeds beter af. Tijdens de zomer gingen we altijd met de platbodem van mijn vader naar de Waddenzee, niets is zo ontspannen als droogvallen op het Wad met uitzicht op zonnebadende zeehonden op 20m afstand en met je blote voeten door de modder. Na een paar jaar ook fanatiek te hebben wedstrijd gezeild, werd helaas de boot verkocht en moest ik opzoek naar een andere manier om mijn passie uit te voeren. Daarom geef ik nu met veel plezier les bij de Friese toer. 

 

 

 

 Ruud van de Hoef (29 jaar)

Friese Toer RuudHet zeilvirus heeft mij op latere leeftijd te pakken gekregen. Na enthousiaste verhalen ben ik toch maar eens meegegaan met een weekend zeilen. Vanaf toen was het gebeurd: Ik was zeilverslaafd! :-) Het is heerlijk om op het water te zijn en met niets anders dan de wind vooruit te komen! Vanaf dat moment ben ik dan ook veel op het water te vinden en ga ik met vrienden Friesland verkennen in een Valk of klein kajuitzeiljacht, maar ook het IJsselmeer wordt regelmatig aangedaan… Als instructeur probeer ik iedereen uiteraard ook te besmetten met het zeilvirus ;-)  

 

 

 
 

Hidde Kleijer (23 jaar)

HiddeWaarom zeilen? Tjah, het is beter dan het hele eind zwemmen natuurlijk... Maar zonder gekheid, wat is er nou mooier dan met een zonnetje op het lichaam en de wind in de haren over de prachtige Friese meren te knallen? Alleen jijzelf en de elementen, dat is zeilen; dat is er mooi aan! Als zeilinstructeur ben ik bij de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday opgeleid en heb hiermee voornamelijk in Italië veel ervaring opgedaan. Ik weet daardoor wat de belangrijkste factor is voor succesvol leren zeilen: lol. Bij mij, als zijnde een ware Friese knaap, ben je aan het juiste adres om de Friese meren te verkennen. In de winter bij te boeken als schaatstocht begeleider.

 

 

 

 

Lijkt het jou ook leuk om instructeur te worden bij de Friese toer? Stuur dan je motivatie en zeil CV naar info@defriesetoer.nl.

 

Zeilinstructeurs - zeilers - zeilinstructeurs gezocht - zeilen in Friesland - single reizen